Innledning
Denne personvernerklæringen gjelder for Newton Flight Academy og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.
Newton Flight Academy, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).
Newton Flight Academy grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte, eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.
All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Hva slags opplysninger samler vi inn?
For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.
a) Opplysninger du selv gir til oss
Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir oss tilgang til.
b) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre
Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:
i) Din enhet og din internett-tilkobling
Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.
ii) Bruk av tjeneste eller kjøp
Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.
c) Opplysninger vi får fra andre kilder
Vi kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene vi tilbyr på dette nettstedet. Vi samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer og fakturaleverandører) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.
d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt
Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.
e) Automatiske vurderinger
Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

Hva brukes opplysningene til?
Vi bruker personopplysninger til følgende formål:
a) For å levere og forbedre tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.
b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring
Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.
c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering
Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.
d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
e) For å forhindre misbruk av tjenestene våre
Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

Deling av opplysninger
Newton Flight Academy deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:
a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
For eksempel web- og markedsføringsbyråer til å drifte nettbutikken og vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer.

Her er våre tredjepartsleverandører:
Nettside Newton Flight Academy: WordPress med Tredjeparts integrasjoner
Bookingsystem: FareHarbor
Betalinger: Stripe
Nettbutikk: Izettle
Nyhetsbrev: Mailchimp
Faktura: Poweroffice
Utsendelser fra nettbutikken: Posten

Analyser: Google Analytics

I enkelte tilfeller vil vi være nødt til å dele leveringsadresse, e-postadresse og mobilnummer med våre leverandører for å levere en vare direkte til deg.
Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Newton Flight Academy.

b) Ved mistanke om lovbrudd
vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.
Sletting av personopplysninger
Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:
Lov om bokføring
Ordredata iht. angrerett
Ordredata iht. garantier.
Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: post@fspartner.no
Du kan også melde deg ut av nyhetsbrevet her: > Meld meg ut
Sikring av personopplysninger
Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.
Særlig om markedsføring i e-post
Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, via e-post, telefon og sosiale medier.
Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene.

Som abonnement til vårt nyhetsbrev

Du kan selv velge å abonnere og motta vårt nyhetsbrev. Noen ganger inneholder vårt nyhetsbrev invitasjoner til spørreundersøkelser, tilbud og lignende. Nyhetsbrev vil, blant annet, inneholde informasjon som tilbys av FIRST Scandinavia Partner på vegne av Newton Flight Academy, som vi tror kan være interessant for deg, sammen med generelle oppdateringer om Newton Flight Academy. I disse tilfellene, så vil informasjonen du gir oss bli lagret i din profil. Dette inkluderer informasjon du fyller ut om deg selv når du abonnerer.

·      Navn: Dette gir oss muligheten til å behandle din profil på en mer personlig måte

·      E-Post adresse: For å sende deg nyhetsbrev

Lovligheten for prosessering av personlig data for å sende ut nyhetsbrev, er ditt samtykke når du abonnerer til vårt nyhetsbrev.

FIRST Scandinavia Partner (Newton Flight Academy) bruker tjenster som Mailchimp og SuperOffice for å sende ut nyhetsbrev. Disse tjenestene prosesserer din personlige data, basert på en data prosesseringsavtale som er inngått med FIRST Scandinavia Partner og disse tredjeparter. Dette betyr at informasjon som blir sendt ut, inkludert ditt navn og e-post adresse, vil bli lagret av vår data prosessor, slik at du vi kan beholde loggføringer for utsendelse. Kontaktinformasjon for hver av prosessørene kan finnes ved å trykke på navnet til våre samarbeidspartnere.

Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke, og det vil automatisk gjøre at vi slutter å sende deg nyhetsbrev og annen kommunikasjon.

Når du er abonnent, vil FIRST Scandinavia Partner registrere hvilke nyhetsbrev du mottar, hvilke typer linker du klikker på, og hvordan nettsider du besøker. Vi samler ikke informasjon om din bruk av andre tjenester, eller digitale kanaler, med mindre det er vår egen. Informasjonen om din aktivitet er lagret på ditt profilkort, og brukes for å gi oss innsikt i din aktivitet på våre nettsteder, hvordan du er interessert i våre tjenester, og hvilke emner som interesserer deg mest. Denne informasjonen kan bli brukt til å personalisere våre henvendelser, slik at de samsvarer med dine interesser.

FIRST Scandinavia Partner har en legitim interesse i å bli bedre kjent med preferanser og interesser av lesere av våre nyhetsbrev, slik at vi kan tilby nyheter og tjenester som passer deres behov. Registreringen av slik informasjon er nødvendig for å sikre denne interessen. Logikken brukt for denne begrensede profileringsaktiviteten er simpel, og er hovedsakelig basert på forskjellige aktiviteter som abonnenter inntar. Registreringen er begrenset, og er derfor ikke regnet som invasiv, så vår legitime interesse kan derfor servere som lovlig basis for prosessering. For spørsmål relatert til dette, for deg, kan du bruke vårt kontaktskjema.

Du kan på uansett tidspunkt forespørre adgang til data som omhandler deg, og forespørre at vi stopper å registrere aktivitetsdata om deg, og at informasjonen vi har lagret skal bli slettet.

I eksepsjonelle saker, kan din personlige data bli brukt for å beskytte vår, og våre besøkendes rettigheter eller eiendom, og, hvor nødvendig, brukes for juridiske prosesser. Dette vil kun være i spesielle saker, og vil aldri skje uten at dette er i samsvar med aktuelle personvernslegislering.

Persondata vi har lagret om deg, som har gitt samtykke til å motta våre nyhetsbrev, er lagret sålenge du er en abonnent. Dersom du trekker ditt samtykke, vil informasjonen vi har lagret bli slettet innen en fornuftig tidsramme.

Endringer i personvernerklæringen
Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.
Rett til å klage
Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.
Kontaktinformasjon
Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@newtonflightacademy.com