Om oss

Ideen med Newton Flight Academy startet i 2015,  etter FIRST Scandinavias suksess med Newton Avation Camp, og et mangeårig  samarbeid med Boeing. 

Høsten 2016 ble Norsk Luftfartsmuseum en del av prosjektet da de donerte en tomt til bygget. Nordland fylkeskommune og SpareBank 1 Nord-Norge ga støtte til etablering, samt at et bredt lokalt næringsliv bidro til at ideen skulle bli en realitet.  Første spadetak ble tatt februar 2016 og allerede 17. juni samme år, åpnet Newton Flight Academy dørene for publikum. 

I hjertet av Newton Flight Academy finner vi tre full-motion flysimulatorer, som er et fritidstilbud for familier, ungdom og bedrifter. 

Undervisning i Newton Flight Academy
Flysimulatorene også del av undervisningsmodulen «Til værs med tall – Et luftig oppdrag» som ble spesielt utviklet for dette Newton-rommet. Nå er dette en populær undervisningsmodul i flere av våre internasjonale Newton-rom. I tillegg er allerede det allerede bygd et Newton Flight Academy i Skottland, og flere er i etableringsfasen.

Om modulen
Når elevene undervises i «Til værs med tall – Et luftig oppdrag» starter det med at de blir oppringt av Hovedredningssentralen Nord-Norge, som i løpet av natten har fått så mange meldinger om hendelser at de trenger assistanse. Sammen med flyklubben i Bodø og 330 skvadronen, skal elevene undersøke lokasjonene og melde tilbake til hovedredningssentralen. 
Med læring og kompetansemål i matematikk i fokus, jobber elevene i grupper, planlegger flyvningen og veksler mellom å fly og se etter folk i nød.

BLACK FRIDAY

På fredag får du 50% rabatt på flysimulator for nybegynnere! En super julegave, eller en morsom aktivitet før jul! ✈️